Este ceea ce ne dorim prin programul nostru „A FI Vecin bun”, care a apărut din dorința de a revitaliza zona urbană și spiritul de comunitate, acolo unde noi suntem prezenți. Viața comunității trebuie să fie o preocupare pentru orice companie.
Aceasta este viziunea noastră și de-a lungul timpului am demonstrat că rolul nostru trece dincolo de granițele afacerilor și am încercat să fim cât mai aproape de oamenii din comunitățile unde am ales să ne dezvoltăm proiectele.
Prin AFI Tech Park, cel mai nou campus de business al nostru, am dorit să aducem zona de business mai aproape de comunitate și totodată să răspundem cerințelor tot mai frecvente ale angajaților din companii: un nivel ridicat al calității spațiului de lucru și un timp cât mai mic petrecut în trafic, până la birou.
Prin programul „A FI vecin bun” ne dorim ca locuitorii Bucureștiului să redescopere cartierul și zona în care locuiesc și să se bucure de tot ce acestea pot oferi. Alături de Fundația Comunitară București, încurajăm ONG-urile și grupurile de inițiativă să înscrie proiecte care pot conduce la dezvoltarea spiritului comunitar și revitalizarea urbană din zonele vecine proiectului nostru AFI Tech Park: cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari, zona adiacentă Parcului Carol.
Proiectele vor fi finanțate cu suma totală de 70.000 de lei, cu care dorim să finanțăm între 1 și 3 proiecte, în funcție de bugetele solicitate de câștigători.
“A FI vecin bun” se numără printre inițiativele de schimbare în bine a comunităților, recunoscute și premiate în cadrul Galei CSR Awards 2018
Căutăm inițiative și proiecte care să se deruleze în zona urbană care cuprinde cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari, zona adiacentă Parcului Carol.
Căutăm acele inițiative care:
Nu sunt eligibili angajații AFI Europe România sau ai organizațiilor afiliate, și nici alți membri de gradul I și II ai familiilor acestora (copii, părinți, frați/surori, soț/soție ai angajaților AFI Romania).
În selecția propunerilor de proiecte se vor considera următoarele aspecte:
urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better
doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA
„AFInități pentru o comunitate unită”, proiectul propus de Fundația Parada și „Ziua vecinilor la măsuțele cunoașterii”, propus de grupul de inițiativă 4 KIDS, sunt cele două proiecte câștigătoare, ce vor primi împreună finanțări totale de peste 70.000 de lei pentru punerea în practică a ideilor.
Prin proiectul „AFInități pentru o comunitate unită”, Fundația Parada își propune să reunească locuitorii din zona Parcului Carol și din vecinătate în jurul unor activități menite să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între indivizi din clase sociale diferite, prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului. Prin intermediul Circului Parada, un circ social ai cărui artiști sunt exclusiv copii ai străzii sau tineri proveniți din stradă, spațiul public va fi animat prin spectacole de circ și ateliere de jonglerii. Totodată, pentru a spori șansele de integrare ale acestora, dar și pentru a crea empatie și înțelegere din partea comunității locale, vor fi organizate discuții ale artiștilor cu publicul spectator pe teme legate de percepția populației asupra vieții în stradă, idei preconcepute și egalitatea de șanse.
Proiectul „Ziua vecinilor la măsuțele cunoașterii” a fost înscris de grupul de inițiativă 4 KIDS, format din trei vecini de bloc, animați de dorința de a face bine comunității în care locuiesc. Ideea câștigătoare vizează organizarea Zilei Vecinilor, o zi de sărbătoare a comunității din zona Parcului Filaret și vecinătate, în ultima zi de sâmbătă a lunii mai. Pentru a stimula și a susține viața socială a comunității, proiectul își mai propune întâlniri lunare ale vecinilor, cu precădere părinți și copii, în jurul Măsuțelor Cunoașterii, ce includ 4 mese educative cu teme diverse, amplasate lângă spațiile de joacă. Măsuțele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani și au scopul de a le stimula învățarea și cunoștințele prin joacă.
Felicitări tuturor celor înscriși pentru inițiative, împreună putem aduce spiritul comunitar în oraș!
Fundația Comunitară București
Intrarea Dumitru Lemnea nr. 1, et. 3, ap.7 sector 1, Bucuresti
E-mail: office@fundatiacomunitarabucuresti.ro
Pentru întrebări legate de aplicație:
Cristina VĂILEANU, Grants manager
cristina.vaileanu@fundatiacomunitarabucuresti.ro
0723 689 658
Alina KASPROVSCHI, director executiv
0722 455 343
alina.kasprovschi@fundatiacomunitarabucuresti.ro